En un món on la llum artificial està cada vegada més present, els nostres ulls necessiten la millor protecció contra els efectes perjudicials de la llum visible d’alta energia (HEV, High Energy Visible en anglès), coneguda de forma comú com a llum blava.

La llum blava està per tot arreu; de fet, està present a la natura, i ha tingut un augment exponencial els últims anys a causa de l’augment de l’ús de dispositius d’il·luminació artificial.

Exposició prolongada a llum blava

Aquestes noves fonts de llum ens semblen molt blanques i brillants però una exposició prolongada pot causar problemes a la nostra visió com ulls cansats, sequedat i tensió ocular, contrast visual insuficient i mal de cap. En els pitjors del casos, pot augmentar el risc de degeneració macular i patologies de la retina. Els nens són especialment vulnerables ja que el seu cristal·lí és més transparent.

També pot suposar problemes de salut general; la presència constant de llum blava pot causar una major producció de lipofuscina (marcadors d’envelliment i radicals lliures) i és una important supressor de la melatonina. La disminució de melatonina causa la interrupció natural del son i s’ha relacionat amb un major risc de desenvolupar problemes càrdio-metabòlics i alternacions del sistema immunològic.

El blau “bo” i el blau “dolent

A la llum hi ha dos tipus de blaus:

. El blau “bo” (llum blau-turquesa)
Ajuda a preservar el benestar general del cos i estimula la producció de melatonina. Aquesta hormona té la funció de regular el ritme del son, de manera que sincronitza el rellotge biològic humà. Té una longitud d’ona d’entre 430 i 460 nanòmetres.

. El blau “dolent” (llum blau-violeta)
Està present a les pantalles dels smartphones, tauletes, ordinadors… i fins i tot a les llums LED, les pantalles de televisió i els fars de xenó dels cotxes. Aquesta llum és una enemiga de la visió ja que crea estrés i fatiga visual i pot causar patologies a la retina. Té una longitud d’ona d’entre 400 i 420 nanòmetres.

Lent transparent amb protecció total

A l’Òptica de l’Ambulatori disposem d’una lent pionera feta amb un material selectiu que deixa passar el 100% de la llum “bona” de manera que respecta la visió i el benestar general i bloqueja totalment el blau “dolent”. Concretament, proporciona un tall selectiu de la llum blau-violeta gràcies a una fórmula polimèrica exclusiva.

La lent Shamir Blue Zero és una lent transparent. Elimina l’anti-estètic i molest residu blau present en altres productes que intenten bloquejar la llum blava. La seva claredat garanteix una visió còmode en totes les condicions de llum i també proporciona protecció ultraviolada.

Es tracta, doncs, d’un producte eficient i regular, disponible per a ulleres amb o sense graduació i per a totes les edats i sense contraindicacions.

Share This