Entrenant la visió

Entrenar la visió i millorar significativament l’agudesa visual i la memòria visual, la coordinació, la visió perifèrica i d’objectes en moviment o el temps de reacció. Aquest és l’objectiu de l’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori, un centre pioner a Vic dirigit per un equip de professionals òptics i optometristes que permet millorar l’habilitat visual de les persones en els àmbits escolar, esportiu i laboral, la qual cosa permet reforçar la confiança i millorar la qualitat de vida.

Intel·ligència artificial i realitat virtual

És un mètode didàctic dissenyat per a nens i nenes a partir de 3 anys i també per a adults

La nova instal·lació disposa d’una eina innovadora que permet treballar la capacitat visual i intel·lectual, tant a casa com a la consulta. Es tracta d’un entrenament basat en jocs-exercicis didàctics que utilitzen la intel·ligència artificial i la realitat virtual per millorar les habilitats visuals. Són mètodes que permeten millorar la concentració a la feina, la comprensió i la velocitat de lectura, la seguretat en la conducció o les habilitats esportives, en nens i nenes a partir de 3 anys, de manera que es puguin corregir comportaments des de la infantesa, però també en adults.
L’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori col·labora amb altres professionals de l’àmbit de l’educació com educadors, pares o entrenadors per obtenir uns millors resultats per a una visió global. Els entrenaments visuals van encaminats a millorar la resposta motora del nostre sistema i a reduir el temps entre l’entrada d’informació i la resposta motora. El primer pas és fer avaluació optomètrica al pacient i, una vegada detectades les habilitats amb més mancances, es dissenya un pla d’entrenament totalment personalitzat per assolir els objectius marcats.

Millora del rendiment escolar

Els estudis confirmen que un 86% dels infants que han entrenant la visió milloren la velocitat lectora

Més del 80% de la informació que rebem prové de la visió i el 75% de l’activitat escolar són feines de lectura i escriptura. Per tant, un bon rendiment escolar dependrà d’un bon rendiment visual, de la mateixa manera que el rendiment i l’efectivitat de moltes activitats quotidianes en depenen.

La gimnàstica visual permet, doncs, llegir més i millor per aprendre més, exercitar la memòria visual per recordar millor el què llegim i millorar les notes i estimular l’atenció visual per millorar la concentració i facilitar l’estudi. Segons un estudi publicat a la State University of New York l’any 2013, un 86% dels nens i nenes que han entrenat la visió amb exercicis visuals han millorat la seva velocitat lectora.

Aplicat a l’esport amateur i d’elit

El 90% de jugadors de l’NBA que fa entrenament visual durant 12 minuts al dia milloren la seva eficàcia visual i el seu joc

Millorar la visió de joc jugant a futbol, bàsquet o hoquei, ser millor porter estimulant el temps de reacció, guanyar més partits de pàdel i tennis entrenant la percepció i la visió d’imatges en moviment o rematar una pilota sense mirar-la entrenant la visió perifèrica. Aquestes són algunes dels beneficis que aporta en l’esport la pionera teràpia utilitzada a l’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori.

Però no només es pot utilitzar en l’activitat esportiva amateur. Diferents equips de l’NBA apliquen tècniques d’entrenament visual durant les sessions de preparació física. Un estudi de la Ohio Northen University de febrer de 2017 demostra que el 90% de jugadors que fa entrenament visual durant 12 minuts al dia milloren la seva eficàcia visual i també el seu joc. De fet, els Centres d’Alt Rendiment del nostre país ja han començat a incorporar aquest mètode en els esportistes d’elit.

I ara també entrenament a distància

Una plataforma en línia permet fer els exercicis des de casa

A banda de poder utilitzar les nostres instal·lacions del carrer Sant Pau, 38 de Vic, a l’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori també t’oferim la possibilitat de realitzar els exercicis per millorar l’habilitat visual des de casa.

Gràcies a l’aplicació d’Internet i les noves tecnologies, posem al teu abast una innovadora plataforma compatible amb els sistemes Windows i Android que et permetrà connectar-te en línia des de qualsevol dels teus dispositius, ja sigui ordinador, tableta o telèfon mòbil.

Serà necessària alguna sessió a les nostres instal·lacions, on els professionals del centre duran a terme l’alta al sistema en una fase inicial i posteriorment tasques d’avaluació, seguiment i control. Coneix millor el mètode a distància fent clic aquí.

Què pots millorar fent entrenament visual?

Coneix exactament en quins camps de la teva vida diària pots millorar a través de l’entrenament visual que duem a terme des de l’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori

 

Més beneficis de l’entrenament visual

Permet millorar la concentració en la conducció i en altres àmbits professionals

La gimnàstica visual també aporta beneficis en l’àmbit laboral ja que permet, per exemple, millorar la concentració per tal de conduir de forma més segura i relaxada. Això significa notables millores per als professionals que necessiten una bona visió com ara el sector del transport. Troba’ns al carrer Sant Pau, núm. 35 de Vic, a només 20 metres de l’òptica.
A l’Entrenament Visual de l’Òptica de l’Ambulatori no només es pot entrenar la visió per tal de millorar els reflexes i el rendiment escolar, sinó que els professionals del centre també treballen per a frenar la miopia amb mecanismes de prevenció i control per a nens i joves i per a protegir la visió dels efectes de les pantalles digitals tan presents a la nostra vida diària.
Share This