Sovint tendim a pensar que si el sol no brilla, els nostres ulls estan segurs. Però és un error. La radiació ultravioleta hi és present tot l’any i pot anar variant durant el dia amb les condicions climatològiques, encara que sigui un dia ennuvolat. Fins i tot en aquestes condicions de núvols, adquireix nivells alts que requereixen protecció per a la nostra salut.

Per això i per molt que ens agradi el sol, hem de saber com protegir-nos els nostres ulls, de la mateixa manera que ho fem amb la nostra pell.

Un problema a curt i llarg termini

Oblidar-nos de cuidar els nostres ulls pot fer que patim diferents problemes, tant en els ulls com en la pell que els rodegen. Algunes d’aquestes complicacions són visibles en poc temps com la fotoqueratitis, petites úlceres a la còrnia per excessos de UV o cremades a les parpelles.

A llarg termini, els problemes poden ser més greus com ara cataractes, càncer (entre el 5 i el 10% dels càncers de pell es concentren a les zones oculars), degeneració macular o envelliment de la pell.

Només 1 de cada 5 lents bloquegen la radiació UV segons l’estàndard de protecció recomanat per la Organització Mundial de la Salut.

Una de les formes més simples i eficients de prevenir les malalties oculars és l’ús de lents amb protecció UV total, començant des de la infància.

Un impacte 7,5 vegades major en nens i nenes

Els infants es passen més temps a l’aire lliure que els adults i els seus ulls són especialment vulnerables als raigs solars.

El cristal·lí de nens i nenes és més transparent i això fa que la transmissió de radiació ultravioleta sigui de fins a un 75% en comparació amb el 10% en els adults.

D’aquesta manera, quan arribem als 20 anys d’edat ja hem estat exposats a gairebé la meitat de la quantitat de radiació UV de la nostra vida.

Lents transparents amb protecció total

A banda de les ulleres de sol, a l’Òptica de l’Ambulatori també disposem de lents transparents amb el mateix nivell de protecció dels raigs ultravioletes, sense perdre gens de claredat.

Segons dades de mercat, el 80% de les lents transparents que es venen no compten amb protecció UV completa.

Per això, és important que comptis amb una òptica de confiança que et garanteixi el nivell de protecció de les teves lents.

Share This